2011-04-06

Ojdå vad ska jag göra nu


Livet

Tja då har jag gjort andra tentan denna termin vet inte vad jag ska säga om tentor med tidspres
det är iaf inte min grej, jag hinner aldrig med alla frågor och här man sitter där så tänker man hur i hela världen ska jag kunna förklara hur Irland kände det från Reformationen fram till 1900-talet med Englands överhöghet på mindre än 150 ord?? Vad sägs om denna: What was the relationship - political and cultural - between England and Ireland from the Reformation to the Glorious Revolution?

Känns lite som om de som gör tentan verkligen gör allt för att kunna "sätta dit" oss som läser kursen. Konstiga frågor som man nästan måste ha proffessorsexamen i Englands historia för att kunna besvara. Det är förfasen inte Englands historia jag ska kunna utan det är engelska jag läser, inte Engelsk statsvetenskap! Känner mig rejält besviken på kursen iaf. Lite sjysstare frågor och lite humanare tidsgränser som ex... hur ska jag kunna fuska när man hela tiden skall relatera till boken? Ge mig någon dag istället för 3-4 sketna timmar så ska jag nog fasen kunna hitta den information ni vill ha om England...så skiter vi i det där med att kunna SKRIVA engelska för det är väl det som är meningen med kursen? Kunna förså, skriva och uttrycka sig skrifligt, inte att vara proffs på hela den engelska kulturen och historian?

Jaja vi får väl se om jag lyckades någorlunda iaf ... men som sagt det känns verkligen inte bra.

Dansen
På torsdagar har jag numera Zumba pau Lister, härligt att kunna få dra nytta av mina kunskaper som areobicintruktur igen, det var ett tag sen om man inte bortser från lite inhopp på Motiva i Karlshamn då och då. De två sista gångerna har det varit över 40 st entusiaster och de verkar ha väldans roligt för de vill inte ställa in eller hoppa över ens på skärtorsdan.

Annars så går det bra med min grupper, det börjar dra ihop sig till showen så jag måste se till så vi blir klara med danserna innan månaden är slut, så vi hinner träna och samträna de sista gångerna.

Fick besök av en märklig person förresten härom dan... som bara ville meddela att hon/han skulle starta grupper i en annan förening i stan...precis som om jag skulle bry mig? Problem kan andra få ta hand om, jag säger bara Grattis. Hos oss hör bara seriösa, ärliga, tillförlitliga och engagerade dansledare hemma.

Vad händer annars då?

Har precis insett att jag helt plötsligt har lite fritid, det har jag inte haft sedan v. 5. Sk försöka se till att fixa med allt som kommit efter här hemma så länge det nu varar. Ha varit inne på högskolans sida 3 ggr idag men ännu inget om nästa kurs så jag får väl njuta mens det varar. Skulle vara tacksam för mer framförhållning angående resterade kurs under våren men det verkar man inte kunna få. Skitdåligt.

Nu ska jag ta och ta tummarna ur ändan och köra ut till Mjällbys blomaffär och köpa lite penseer, min blomlådor behöver det. På söndag ska vi fira Patrick skönt att få träffa lite familj igen. Tjingeling!






2 kommentarer:

  1. du e allt min lilla goding du, keep up the good work

    SvaraRadera
  2. Berätta mer om Zumba, är sugen på att testa det då alla säger det är skitkul! Var på Lister är det och vad kostar det? Kram

    SvaraRadera