2011-01-18

Dance, Eat, Sleep...


Jaha då är man mätt och belåten då blev en ny rätt idag. Kycklingfiler med täcke av banan, russin, paprika och haricoverts med täcke av currysås och lite ost. Till det skivade tigertomater och burkmajs och ris.

Om några dagar drar dansen igång på allvar och jag längtar verkligen samtidigt som jag inte ens har börjat på en enda koreografi. Men det blir ändring på det för imorgon jobbar min Mats kväll och då är det lättar och fjanta omkring här i köket utan att behöva flytta på sig när folk ska förbi eller gå omkring här. Jag behöver vara i min egen värld då.

Jag har i alla fall hittat många goa låtar, så det kan nog bli lite knivigt och välja låtar till de olika grupperna. Ska bli jättekul och träffa de nya dansarna också, för jösses det är rätt många nya som har anmält sig både till Sölvesborgs och Bromöllagrupperna. Längtar så in i norden.

Ibland.....men bara ibland...så kommer det över mig. VARFÖR håller jag på och dansar och så som jag gör och om jag ska vara fullt ärlig så kan jag nog inte riktigt svara på det. För inte blir man rik på det, inte har man mycket fritid (nää verkligen inte), det sociala livet tar stryk av att man inte hinner umgås med alla som man skulle vilja riktigt, man jobbar mer med förberedelser, mixa musik, fixa pappersarbeten och hålla hemsidan uppdaterad än man borde och ÄNDÅ är det så himla kul varje gång en ny termin startar, varje gång man ska börja en ny grupp, göra nya danser, åka på workshops i ex Malmö och lära sig nya danser/steg/ kombinationer mm eller ta emot nya elever. Varför är det så då? Jag tror att för att man känner att man tillsammans med andra människor skapar något, man tillför något, man inspirerar någon man känner att man betyder något i denna värld där inte mycket räknas som betydelsefullt idag.

Man kan inte heller känna att man kan slappna av helt och hållet även om man har lov. Jag och Anna brukar kalla det för en arbetssjukdom att när man precis har haft en show eller avslutat en termin...så dröjer det minsann inte många dagar förrän man sitter där på Youtube och alla möjliga hitlistor och letar nya låtar, till nästa termin. Hur sjukt är det på en skala? Priset tog ändå Anna när jag ringde upp henne dagen efter en julshow och vi pratade lite sen frågade jag vad gör du idag då...svaret dröjde lite sen sa hon - letar nya låtar till nästa termin, du då?...hahaha det kan man skratta åt ännu idag. Hon ska alltid vara värst.

Min lilla gubbe Mats säger att det finns liksom inget som heter "efter showen" eller "efter Killebom" det är enligt honom alltid konstant hela året "innan nästa show", Är det så för alla er andra ledare/danslärare också runtom i Sverige? Men kul är det :)

Så nu är det alltså enligt Mats "innan nästa show". Kan ju redan nu förbereda er på att den kommer att vara den 28 maj på Humleskolans scen kl. 13.00 och 15.00 men tills dess så har jag massor med arbete/skapande att göra.



Underbar dansbild :)

Alltid innan nästa show...

1 kommentar:

  1. Hej!
    Visste inte att du hade börjat blogga mer, har lagt till dig på min blogglista nu så jag inte missar några inlägg!
    Kram

    SvaraRadera