2009-01-05

Krispiga tjejer

Idag handlar min blogg återigen om nyårsrevyn i Olofström. Det ska bli spännande att i veckan själv få se hur de bär sig åt för att vara krispiga. Jag tror att de kommer att göra det hur bra som helst.


Debutanter. Nyårsrevyns dansare är alla nykomlingar i ensemblen. Amanda Bengtsson, Lina Oehlrich, Elin Kuusela och Charlotta Björkman har övat varenda helg sedan slutet av oktober och alla mellandagarna för att lära sig steg och rörelser.


Artikel från dagens BLT:

Debutfylld nyårsrevy

Olofström i går 23:32 | Uppdaterad i dag 14:44

Dansarna i årets nyårsrevy är alla nykomlingar i ensemblen och har drillats hårt av regissören och koreografen. Framför allt har de fått lära sig att vara ”krispiga”.

Milijana Scekic i retro-kläder.

Halvvägs in i revyns andra akt gör Lina Oehlrich, Amanda Bengtsson, Milijana Scekic, Elin Kuusela och Charlotta Björkman entré på scenen och bandet börjar spela den gamla hitlåten Roxanne. Kvinnorna är klädda i åtsittande svarta kläder och genomskinliga röda kjolar. Med fem stolar som enda rekvisita framför de en suggestiv koreografi.
Det är revyns enda rena dansnummer och därför är det, inte helt oväntat, även kvintettens favorit i programmet.
– Då får man visa vad man går för, säger Amanda Bengtsson.
Det är också repetitionerna av detta nummer som oftast fått regissören David Hornwall att uppmana dem att vara ”krispiga”. Det handlar om att utstråla glädje, men inte alltför överdrivet, och att vara utmanande, men inte alltför utstuderat.
Det ständiga tjatet om krispighet fick dem till slut att koppla på ironin och ge sig själva ett passande namn.
– David säger hela tiden att vi ska vara krispiga, så vi fick bli The Crispy Chicks (De Krispiga Brudarna), säger Lina Oehlrich. De är mellan 15 och 18 år gamla och har mer eller mindre dansat sedan barnsben. Numera är de flesta aktiva i Sölvesborgsföreningen Dancezone. De drömmer om att kunna fortsätta utvecklas så att de en dag kanske kan hävda sig i dansvärldens hårda konkurrens, men de siktar på olika nischer.
Charlotta Björkman är exempelvis mest intresserad av dans- och musikteater medan Amanda Bengtsson och Elin Kuusela helst vill dansa med musikartister.
Även nyårsrevyn har gett mersmak, men de medger att de var väl spända inför premiären.
– Jag var nervös innan, men när jag väl kom in på scenen så var det borta, säger Amanda Bengtsson.
– Efteråt längtade jag till nästa föreställning, säger Charlotta Björkman.

Niklas Jersblad - BLT

Härlig artikel tjejer. Jag önskar er all lycka med alla föreställningar och jag är mäkta stolt över er allihopa. Vi ses imorgon, för då är det dags för dansmiddag.

Ariane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar